Bi-polaire ionisatie is een effectieve techniek om schadelijke deeltjes relatief eenvoudig uit de lucht te filteren. De lucht wordt elektrisch geladen met positieve en negatieve ionen, de negatieve ionen kleven zich als een soort minuscule magneetjes vast aan vervuilde deeltjes in de lucht. Door de aantrekkingskracht met de positieve ionen worden deze deeltjes zo zwaar dat ze neervallen en niet meer kunnen worden ingeademd.
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ionisatie daadwerkelijk virussen deactiveert en onschadelijk maakt. Zo concludeert Zweeds onderzoek dat ‘ionisatie unieke mogelijkheden biedt voor het snel een eenvoudig verwijderen van virussen uit de lucht.’

Lucht in openbare gebouwen, restaurants, winkels, kantoren maar ook thuis is minder gezond dan de lucht in de vrije natuur, deze lucht ademen wij dagelijks in. Door de lucht te reinigen via bi-polaire ionisatie kunt u er zeker van zijn dat uw kantoor, restaurant of winkel snel weer schone en frisse lucht heeft.

Ook het RIVM bevestigde in een rapport uit 2010 al de positieve werking van ionisatie op het verwijderen van virussen.


Belangrijk
De wereldwijde verspreiding van het COVID-19 virus heeft verregaande gevolgen op ons dagelijks leven. Als gevolg hiervan zal er de komende jaren een grote behoefte blijven bestaan aan hygiënische maatregelen om verspreiding van ziektes te voorkomen. Bi-polaire ionisatie heeft zich bewezen hierin een belangrijke bijdrage te kunnen leveren. Echter is het belangrijk te beseffen dat dit geen garantie bied dat er geen enkele besmetting meer kan optreden. Er bestaat altijd de mogelijkheid dat elders in de ruimte meerdere virussen aanwezig zijn die niet door het FATHolland apparaat zijn verwijderd. Ook kunnen er virussen of bacteriën op oppervlakten, handen en/of gezicht aanwezig zijn waardoor er toch besmettingen ontstaan.
Wij claimen geen 100% virusvrije garantie maar doen er wel alles aan om zo veel mogelijk bacteriën en virussen uit de lucht te halen en daarmee de kans op besmetting te minimaliseren. Bi-polaire ionisatie is een algemene voorzorgsmaatregel die genomen kan worden om de kans op besmetting met virussen of ziektekiemen te minimaliseren.